GÜNCELLEME!!!CETAS (Cezaevleri İlaç Takip Sistemi) REÇETELERİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

Ceza İnfaz Kurumlarına karşılanan reçeteler için sıra ve limit takip sistemi ilimizde uygulamaya alınmıştır. Konuyla ilgili olarak TebeosPlus eczane otomasyon programının konu ile ilgili bilgilendirme broşürü ek de sunulmuştur. Diğer eczane otomasyon programları da gerekli düzenlemeleri benzer şekilde yapmışlardır. Konuyla ilgili dikkat edilecek hususlar aşağıda listelenmiştir.

1-Sistem sıradaki eczane dışındaki eczanelerin reçete kaydetmelerine izin vermeyecektir.

2-Limiti aşan tutar bir sonraki turda limitten düşülecektir.

3-Tevzi bildirimleri fatura kesilmesiyle birlikte yapılacağı için tevzi sistemi ve fatura arasında fiyat farkı olmayacaktır.

4-Tevzi bildirimleri fatura kesilirken otomatik olarak yapılacağı için tekrardan Farmainbox’a kayıt yapmaya ve dönem sonlandırmaya gerek yoktur.

5- Fatura kesilirken sistem iki seçenek sunacaktır.

A) Birincisinde manuel icmal kaydet. (Bazı eczane programlarında icmal oluştur şeklindedir) Bu seçildiği takdirde reçeteler eczacı odası tevzi onayına düşecek, eczacı odası onayladığında eczaneye fatura kesebilirsiniz maili gelecek ve eczane otomasyon programınızdan fatura talebi oluşturacaksınız. Sonrasında faturanız cezaevi ambar memurunun onayına düşecektir.

B) İkincisinde ise icmal oluştur ve fatura kaydet şeklindedir. Bu seçenekle işlem yaptığınızda reçeteler eczacı odası onayına düşecek ve eczacı odası  onayladığında tevzi onaylanacak ve reçeteler otomatik olarak ambar memurunun onayına düşecektir.

6- İki yöntemde de ambar memuru onayı sonrası E-fatura oluşturup kuruma teslim edilecektir.

7- İki aşamalı olmaması sebebiyle ikinci yöntem ile fatura kesmeyi önermekteyiz.

Reçete karşılarken yukarıdaki hususları dikkate alarak işlem yapılması gerekmektedir.

AFYONKARAHİSAR ECZACI ODASI