Hafızalı Isı Takip Cihaz Kalibrasyon İşlemleri Hk.

Değerli Meslektaşlarımız

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde eczanelerde Hafızalı Isı Takip Cihazı bulunan eczanelerden söz konusu cihazların Kalibrasyon işlemlerinin yapılması istenmektedir.

Kalibrasyon işlemi için cihazın ilgili firmaya gönderilmesi ve sonucun tekrar İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesi, odamız tarafından eczaneler için zahmetli bir işlem olduğu değerlendirilmektedir.

Bu nedenle; İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme neticesinde Hafızalı Isı Takip Cihazlarının Kalibrasyon işlemlerinin Afyonkarahisar genelinde Ağustos ayı sonuna kadar toplu olarak tamamlanması kararlaştırılmıştır.

Kalibrasyon işleminin 115TL + KDV ücret karşılığında Arslan Elektronik tarafından eczanelerde, yerinde yapılması planlanmaktadır.

Eczanelerinde Hafızalı Isı Takip Cihazını en az iki yıldır kullanan ve Kalibrasyon yaptırmayan meslektaşlarımızın en geç 9 Temmuz 2021 tarihine kadar odamıza cihazın markası ile birlikte bilgi vermesi gerekmektedir.

Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu