HATIRLATMA...HASSAS TERAZİ VE KÜTLE SETİ BEYANNAMELERİ HAKKINDA...

Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliğine göre meslektaşlarımızın ceza ile karşılaşmaması için eczanelerde kullanılan hassas terazilerin her iki yılda bir muayene ve damga işlemlerinin Yetkili Servis tarafından yapılması gerekmektedir.

Ayrıca kütle setleri de iki yılda bir Türk Standartları Enstitüsü tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Yeni uygulamaya göre, Kütle setleri, TSE kontrol biriminde birkaç ay beklemesi gerekmekte ve TSE tarafından bu kütle setlerinin kontrolü sonrasında onay verilmesi işlemlerinde sıkıntı çekilmekte, kütle setlerinin çoğunluğuna kullanım onayı verilmemektedir.

Meslektaşlarımız eczanelerine hassas mekanik terazi yerine elektronik hassas terazi almaları durumunda ise, her iki yılda bir yapılan TSE kütle seti onayı yaptırmalarına ve 2023 yılına kadar da hassas terazi muayene işlemini yaptırmalarına gerek kalmayacaktır.

Elektronik hassas terazi bedeli 1400 -1450 TL arasındaolup , almak isteyen meslektaşlarımız aşağıda bilgileri bulunan elektronik hassas terazi firması veya EGAŞ ile iletişime geçebilirler.

Elektronik hassas terazi almak istemeyen, mevcut terazi ve kütle setlerini muayene ettirmek isteyen meslektaşlarımızın, en geç 28 Şubat 2021 tarihine kadar terazileri Arslan Elektronik tarafından muayene işlemi yapılacaktır. Terazi Muayene bedeli olan 105,73 TL olup, muayene sırasında Arslan Elektronik yetkilisine teslim edilmesi gerekmektedir.

TSE Kütle seti muayene başvuru işlemleri kılavuzu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

EGAŞ : bilgi@egas.com.tr

ARSLAN ELEKTRONİK OTOMASYON : 0272 214 76 00 – 0549 455 23 82 (info@afyonyms.com)

DİLEKCE HASSAS TERAZİ

TSE KÜTLE_SETİ BASVURU İSLEMLERİ KILAVUZU