Hatırlatma: Kurum Hekimlikleri E-Reçete Uygulaması Hk.

SGK’nın Kurum hekimlikleri, Belediye poliklinikleri, Huzurevi poliklinikleri ve Medikososyal polikliniklerinde e-reçete uygulaması ile ilgili duyurusu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Bilindiği üzere Kurum hekimlikleri, Belediye poliklinikleri, Huzurevi poliklinikleri ve Medikososyal polikliniklerinde“Güvenli Elektronik İmzalı”e-reçete uygulamasına 01.10.2018 tarihinden itibaren zorunlu olarak geçilmiş olup bu tarihten itibaren manuel reçete girişine “Sistem çalışmadığı için e-reçete düzenlenememiştir.” ibaresi bulunan ve reçeteyi yazan hekim tarafından imzalanan reçetelerde izin verilmektedir.

01.06.2019tarihinden itibaren sadece“Güvenli Elektronik İmzalı”olarak e-reçete düzenlenmesine izin verilecek olup “Sistem çalışmadığı için e-reçete düzenlenememiştir.” ibaresi bulunan ve reçeteyi yazan hekim tarafından imzalanan reçetelerin desözleşmeli eczaneler tarafından karşılanmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

AFYONKARAHİSAR ECZACI ODASI